IMG_6098 2.JPG

Internationale Award voor
Restaurant Het Arsenaal 1309

Half oktober jl. zijn we door de prominente restaurantgids We're Smart Green Guide beloond met 3 radijzen. Dit houdt in dat we tot de Top behoren van Beste Groente restaurants in 40 landen!

We zijn trots dat we dit in Doesburg mogen uitdragen en zo een Internationale naam opbouwen.

Restaurant Het Arsenaal 1309 heeft een prominente notering ontvangen in de internationale restaurantgids ‘We’re SMART Green Guide’. Het Doesburgse restaurant wordt gewaardeerd voor het gebruik van groenten en andere gezonde en duurzame ingrediënten en gedachtengoed.

 

Op een schaal van 5 staat Restaurant Het Arsenaal 1309 met 3 radijzen genoteerd in de nieuwe gids. Daarmee staat het in een rij met roemruchte restaurants als De Echoput in Apeldoorn, Ciel Bleu in het Okura Hotel in Amsterdam en tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in het Zeeuwse hoofdplaat.

Culinaire kenners van We’re Smart World hebben het afgelopen jaar honderden restaurants wereldwijd bezocht. Het team beoordeelt de restaurants op de vraag of hun menu’s voor minimaal tweederde uit groenten en fruit bestaan. Ook wordt er gekeken naar culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en sociale impact.

De beste plantaardige restaurants worden bekroond met radijsjes op een schaal van 1 tot en met 5. Restaurant Het Arsenaal 1309 scoort 3 radijsjes.

Chef-kok en eigenaar Björn de Waal van Restaurant Het Arsenaal 1309 staat bekend om het gebruik van groenten, streek- en seizoensproducten. Met zijn restaurant is hij onder andere aangesloten bij Dutch Cuisine, een stroming die extra aandacht heeft voor kwaliteitsproducten van dichtbij.

Met Dank aan vrienden van DoesburgDirect voor het plaatsen van dit mooie stuk!