banner

agenda

HEIMAT (17/11/2017)

Een unieke vertoning van het Duitse epos van Edgar Reitz (1984) dat na 4 jaar van restauratie in zijn geheel te zien is in het Filmhuis hier in Het Arsenaal in het weekeinde van: VRIJDAGAVOND 17 NOV. t/m ZONDAGAVOND 19 NOV. Voor meer informatie, zie homepagina van de site.

Expositie Alwin Kok

Van 1 november t/m 31 december 2017 zijn er werken van magisch realist Alwin Kok te zien in ons Grand-café.

De schilderijen van Alwin Kok nemen je mee in een wereld van realistische beelden naar een wereld van illusie die samensmelten tot een nieuwe realiteit. Zijn voorkeur gaat uit na landschappen en stadsgezichten waarbij kleur en precisie van de verschillende details een belangrijke rol spelen. 
Alwin woont in de oude Hanze stad Deventer vlakbij de rivier de IJssel en heeft ruim 40 jaar ervaring met olieverf schilderen op doek of Paneel.

Wilt u een schilderij laten maken volgens uw wensen neem gerust contact op!

Voor meer informatie: www.alwin-Kok.nl

Of

Telefoon 06 55 34 21 38

Doesburg JAZZ-weekend (11/11/2017)

Doesburg krijgt een meerdaagse jazzfestival. In november vindt voor de eerste keer Doesburg Jazz 2017 plaats. Het gaat om optredens van 15 jazzformaties op 6 verschillende locaties.

 

Op zaterdag 11 en zondag 12 november vindt Doesburg Jazz 2017 plaats. Het gaat om een tweedaags muziekevenement met 15 jazzformaties uit alle provincies van Nederland. Opvallend is dat het ook nog eens om 15 verschillende jazzstijlen gaat.

Dus voor elke jazzliefhebber is er wat wils. Er wordt gespeeld op 6 speellocaties: de Gasthuiskerk, Stadshotel Doesburg, Het Arsenaal, Stadsbierhuys De Waag, Grand Café Duo en De Bonte Hond.

De entree voor het bezoeken van de optredens is gratis. Tijdens de concerten kan het publiek een vrijwillige bijdrage geven aan de jazzformaties op basis van ‘please pay when you go away’.

Filmhuis

Elke woensdag en zondag (en soms op vrijdag) draait er om 20:00 uur een film in Het Filmhuis van Het Arsenaal 1309. U kunt dit mooi combineren met een "filmmenu" in ons Grand-café. Reserveren voor het filmmenu kunt u via de reserveringsmodule op deze site.

Op zaterdag is er regelmatig een kindervoorstelling. Voor meer informatie over de film en het reserveren van de kaarten; www.filmhuis-doesburg.nl

Culturele zondag

Elke eerste zondag van de maand; Cultuurliefhebbers kunnen in Doesburg het héle jaar hun hart ophalen, maar op deze dag wordt het wel heel gemakkelijk gemaakt. Al 20 jaar lang kunt u deze culturele route lopen langs Doesburgs schoon. Als tussenstop of eindstation is Het Arsenaal de perfecte plek om op deze dag ook de innerlijke mens te verwennen. Onze huismeester geeft om 14:30 een gratis rondleiding door het pand en vermengt dan de geschiedenis met het hedendaagse.