top of page

Over ons

Een stadshart hoort te kloppen...

Het Arsenaal 1309

Stukje Geschiedenis

Ons bijzondere gebouw kent een rijke historie. Ooit geboren als 'Het Groote Convent Mariengrave' diende het in den beginne als nonnenklooster, de zusters van de Begijnenorde hebben 300 jaar lang de scepter gezwaaid in dit pand.

Vanaf ongeveer 1730 diende het pand als wapenopslag, een tijd waarin er 200 jaar lang mannen rondliepen met wapens. 

Cultuur, horeca, kunst en ambacht maken het Arsenaal tegenwoordig tot een bruisende ontmoetingsplek voor Doesburg. Het gebouw, bestaande uit 6 lagen wordt bevolkt door een 12-tal verschillende ondernemers.

Onze visie

Veel bij het Arsenaal 1309 is biologisch, van koffie, thee, bier, wijn en fris, tot brood en vlees. Toch staat dit bijna nergens. Dit is omdat het voor ons logisch is, dat je zoveel mogelijk biologisch en met eerlijke producten werkt. Daarnaast geloven we dat er veel meer mogelijk is met groenten. We hebben dus verhoudingsgewijs ook veel groenten bij onze gerechten. De groenten komen uit het seizoen en zoveel mogelijk uit de streek of zelfs uit onze eigen tuin! Het vlees komt rechtstreeks van een 5-tal eerlijke boeren uit de buurt, de vis komt uit Nederlandse wateren, Dutch Kaviaar van Steurhoeve de Achterhoek, Exclusieve Nederlandse Vanille van Koppertcress, soja saus uit de Hoeksche Waard, en de kazen uit verschillende delen van Nederland. Sinds 2018 zijn we dan ook aangesloten bij ‘Dutch-Cuisine’ een beweging die een her-waardering van onze mooie Nederlandse keuken voor ogen staat. 

Vanaf 1965 is Het Arsenaal een beschermd monument. We zijn dan ook trots dat we de lekkerste Culinaire gerechten in Restaurant Het Arsenaal 1309 en  heerlijke koffie-lunch en borrel planken in ons Koffie-Lunch Lokaal 1309 mogen aanbieden. Beide gelegenheden met prachtige terrassen in onze kloostertuin en moestuin die we elk jaar weer voorzien van de mooiste planten en kruiden.

We heten u van harte Welkom!

IMG_5715.JPG
bottom of page