Over ons

Een stadshart hoort te kloppen...

Het Arsenaal 1309

Het Arsenaal toen en nu

 

Ons bijzondere gebouw kent een rijke historie. Ooit geboren als 'Het Groote Convent Mariengrave' diende het in den beginne als nonnenklooster, de zusters van de Begijnenorde hebben 300 jaar lang de scepter gezwaaid in dit pand.

Vanaf ongeveer 1730 diende het pand als wapenopslag, een tijd waarin er 200 jaar lang mannen rondliepen met wapens. 

Cultuur, horeca, kunst en ambacht maken het Arsenaal tegenwoordig tot een bruisende ontmoetingsplek voor Doesburg. Het gebouw, bestaande uit 6 lagen wordt bevolkt door een 12-tal verschillende ondernemers.

Onze visie

 

Veel bij het Arsenaal 1309 is biologisch, van koffie, thee, bier, wijn en fris, tot brood en vlees. Toch staat dit bijna nergens. Dit is omdat het voor ons logisch is, dat je zoveel mogelijk biologisch en met eerlijke producten werkt. Daarnaast geloven we dat er veel meer mogelijk is met groenten. We hebben dus verhoudingsgewijs ook veel groenten bij onze gerechten. De groenten komen uit het seizoen en zoveel mogelijk uit de streek of zelfs uit onze eigen tuin! Het vlees komt rechtstreeks van een 5-tal eerlijke boeren uit de buurt, de vis komt uit Nederlandse wateren, ANNA Dutch-kaviaar uit Eindhoven, soja saus uit de Hoeksche Waard, en de kazen uit verschillende delen van Nederland. Sinds 2018 zijn we dan ook aangesloten bij ‘Dutch-Cuisine’ een beweging die een her-waardering van onze mooie Nederlandse keuken voor ogen staat. 

De medewerkers van het Arsenaal 1309