top of page

Onze Bierbrouwerij:

Sinds 1910 heeft Hanzestad Doesburg geen eigen Bierbrouwerij meer. Hoe mooi is het dat Fam. Feltmann met vader Roel en zoon Maarten in September 2015 zijn gestart met een Doesburgs bier te ontwikkelen als hobby in hun garage. In 2016 kwam deze exclusief op de tap bij Het Arsenaal 1309. 
Na 5 jaar brouwen wilden vader en zoon Feltmann stoppen vanwege de intensiviteit die het brouwen met zich meebrengt.
Chef-Patron Björn de Waal die al sinds 2018 met Fam. Feltmann samenwerkt bedacht zich geen moment en haalde de brouwerij in 2022 naar het oude klooster! Hier leerde hij de fijne kneepjes en de geheime recepten van bv de Lichtekooi, de Abdis en Soldaat. Met toevoegingen vanuit zijn kloostertuin zoals vlierbloesem ontwikkelde hij de bieren verder door. In het najaar zullen er mooie herfstbieren op de tap staan. Kom het Pruuve!




 

IMG_0339.jpg

Driftige Borrelplank

Wil je de bieren komen proeven?

Kom dan genieten van onze Driftige borrelplank.

​

Een plank vol streekproducten, bittergarnituur, Amsterdamse ossenworst, Desembrood, tafelzuren en noten.

​

Hierbij kan je een losse Doesburgse bier naar keuze bestellen in diverse cc maar ook een bierproeverij van onze 3 favoriete Doesburgse bieren.

​

In het weekend van ons 10 jarig bestaan, na de renovatie van het oude klooster uit 1343, op 13,14 en 15 September waarbij er ook Kadedagen zijn en open monumentendag hebben we een speciale actie! volg dit op onze Fb en insta pagina.

​

​

driftige proeverij_edited.jpg

Björn (27) uit Doesburg neemt na goedlopend restaurant ook brouwerij over: ‘Ik had nog wat vrije tijd over’

 

Drukke tijden voor chef Björn de Waal van Het Arsenaal 1309 in Doesburg. Deze maand is de opening van zijn bierbrouwerij in de kelder van het restaurant dat hij in 2022 overnam.

2a455303-be54-42d7-9a59-06b7548135c9.JPG
bottom of page