top of page

Ons verhaal..
Chef Patron Björn de Waal

Na een 5 jarige opleiding heeft hij de Sterrenklas afgerond met een SVH Gezel-Meesterkok titel, destijds de 1e lichting om een betere aansluiting te krijgen met de Meesterkoks.

 

Met zijn ervaring, opgedaan bij Bolenius in Amsterdam (1 ster), het vlaggenschip van Dutch Cuisine,

Da Vinci in Maasbracht (1 ster) en Bord'Eau (2 sterren), momenteel Flore in hotel l' Europe,  heeft hij inmiddels de prachtige Hanzestad Doesburg culinair op de kaart gezet.

Laat u verrassen met een 3- of 5 gangen lunch of diner en proef het unieke huisgemaakte botanische arrangement die de Chef bij elk gerecht bijpassend in zijn kombucha kelder voor u bereid. Tevens biedt de gastheer, met zijn wijn en bier kennis, mooie bijpassende wijn- en bier arrangementen.

Wij heten u van harte welkom in ons sfeervolle restaurant.

Team Het Arsenaal 1309

IMG_5582_edited.jpg

We're smart Green guide

My name is Alexa Young

We're Smart Green Guide staat voor de beste groente restaurants 40 landen. Wij zijn trots dat we hierin met 3 van de vijf radijzen vermeld staan. Het sluit precies aan waar ons restaurant voor staat. We hebben dus prachtige menu's ook voor onze vegetarische gasten. 

IMG_6098.JPG

Gault&Millau

 

My name is Alexa Young

Precies 11 maanden na onze opening heeft Gault&Millau ons ontdekt. Met maar liefst 14 punten zijn we als nieuwkomer opgenomen in hun gids. Een zeer grote erkenning voor hetgeen de nog jonge Chef (26) al 10 jaar doet, (h)eerlijk koken met Nederlandse en seizoensgebonden verse producten.

IMG_8296.JPG

Dutch Cuisine

My name is Alexa Young

De Nederlandse keuken, een uitdaging opzich. Met koken in het seizoen, de mooiste Nederlandse ingrediënten zoals echte vanille, Doesburgse honing, rivierkreeft, kaviaar en zoveel meer moois wat Nederland en onze streken te bieden heeft. Dit past zó bij ons, weten waar je producten leven en groeien, zo dichtbij mogelijk inkopen en van kop tot staart gebruiken mede door ons fermentatie specialisatie waardoor je weinig tot geen afval produceert. 

DC_Logo__3x.png

Euro-Toques Nederland

My name is Alexa Young

Reeds 30 jaar geleden was het de drie sterren chef Paul Bocuse die koks opriep een dam te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Koks die gehoor gaven aan deze oproep en schriftelijk verklaarden zich te houden aan de “Code van Eer” mochten lid worden van Euro-Toques. In deze “Code van Eer” is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoen gebonden producten. Restaurant Het Arsenaal voert deze richtlijnen al vanaf de start en sluit zo mooi aan bij de visie van Euro-Togues.

5fd02f02-645a-48b2-9bcf-8a2f2b327a60.jpg
bottom of page