top of page

Restaurant Het Arsenaal 1309

Natuurlijk, eerlijk en puur

 

Bent u toe aan een avond gezellig dineren en wilt u genieten van mooie eerlijke producten dan bent u bij ons van harte welkom!

Stukje Geschiedenis

Ons bijzondere gebouw kent een rijke historie. Ooit geboren als 'Het Groote Convent Mariengrave' diende het in den beginne als nonnenklooster, de zusters van de Begijnenorde hebben 300 jaar lang de scepter gezwaaid in dit pand. Vanaf ongeveer 1730 diende het pand als wapenopslag, een tijd waarin er 200 jaar lang mannen rondliepen met wapens. 

 

Cultuur, horeca, kunst en ambacht maken het Arsenaal tegenwoordig tot een bruisende ontmoetingsplek voor Doesburg. Het gebouw, bestaande uit 6 lagen wordt bevolkt door een 12-tal verschillende ondernemers.

De chef

Chef Björn de Waal heeft met zijn SVH Gezel -Meesterkok opleiding de hoogst culinaire opleiding gevolgd in Nederland. Voorheen heeft hij gewerkt bij Da Vinci in Maasbracht, waar de enige vrouwelijke chef met Michelin sterren achter de kachel staat. Ook restaurant Bord'eau in amsterdam met zijn 2 sterren is een ware leerschool geweest. Het vlaggenschip van Dutch Cuisine is Bolenius in Amsterdam. Bolenius is werelds beste groente-restaurant. Hier heeft Björn 3 jaar gewerkt voordat hij in 2018 bij Het Arsenaal 1309 chef is geworden.

Onze visie

Weten hoe de dieren geleefd hebben, weten waar en hoe je groenten geteeld zijn en zo min mogelijk afval produceren. Dat is waar Het Arsenaal 1309 voor staat. Want of je nu bij de flexitariërs, carnivoren, vegetariërs of veganisten hoort: bij Het Arsenaal 1309 kan iedereen z’n honger of lekkere trek stillen. De gerechten die we serveren, worden gemaakt met ingrediënten die we zoveel mogelijk van dichtbij halen. Zo doen we o.a zaken met kaasboerderij Köning uit Zevenaar, boerderij de Dykhoeve uit Herwen en buffelboerderij Arns en zijn onze groenten steevast onbespoten seizoensgroenten, die zo mogelijk uit eigen moestuin komen.

 

Want eten - of je nu voor een a la carte gerecht of een compleet menu gaat - het moet gewoon lekker en eerlijk zijn.

 

Daarnaast hebben wij een 25-tal bieren, 12 tappunten waaronder als enige in Doesburg, het bier van brouwerij de Dorstige Driftkop. Ook schenken we bier van Davo bieren uit Deventer en Bronckhorster bieren uit Rha. Onze wijnen zijn afkomstig uit Europa (ook uit Nederland!) en de meesten zijn biologisch of bio-dynamisch. Bij elk gerecht kunnen wij voor u een passende wijn of passend biertje serveren!

Lokaal 1309

Het Arsenaal 1309 is ruim 6 jaar een Grand café geweest. In de afgelopen jaren is het naar Dutch Cuisine en Fine Dining niveau uitgegroeid. De nieuwe ontwikkelingen in Het Arsenaal 1309 hebben ons geïnspireerd om in een naastgelegen gedeelte van het Restaurant het Koffie & Lunch Lokaal 1309 toe te voegen. Hier kunt u genieten van lokale producten vers van de boerderijen uit de Achterhoek, de Liemers en de Veluwe. Met de komst van het VVV-kantoor in Augustus 2022 en later nog een prachtig cultureel Canon in de gewelven van de historische kelders wordt dit een geweldige locatie om Hanzestad Doesburg te zien, proeven en beleven!

Wij hopen u snel te mogen begroeten in ons mooie Restaurant Het Arsenaal 1309!

 

Team Het Arsenaal 1309

bottom of page