top of page

Ons verhaal..
Chef Patron Björn de Waal

Na zijn opleiding in 5 jaar te hebben afgerond met de Sterrenklas en een SVH Gezel-Meesterkok titel, destijds de 1e afgestudeerden om een betere aansluiting te krijgen met de SVH-Meesterkoks, starte Björn als Chef in Doesburg.

 

Met zijn ervaring, opgedaan bij Bolenius in Amsterdam (1 ster), het vlaggenschip van Dutch Cuisine,

Da Vinci in Maasbracht (1 ster) en Bord'Eau (2 sterren), momenteel Flore in hotel l' Europe,  heeft hij inmiddels de prachtige Hanzestad Doesburg culinair op de kaart gezet als Chef Patron van Het Arsenaal 1309.

Laat u verrassen met een 3- of 5 gangen lunch of diner en proef het unieke huisgemaakte botanische arrangement die de Chef bij elk gerecht bijpassend in zijn kombucha kelder voor u bereid. Tevens biedt de gastheer, met zijn wijn en bier kennis, mooie bijpassende wijn- en bier arrangementen.

Wij heten u van harte welkom in ons sfeervolle restaurant.

Team Het Arsenaal 1309

IMG_5582_edited.jpg

Vier Kerst in het oude Klooster...

My name is Alexa Young

Beleef kerst binnen de warme kloostermuren van Het Arsenaal 1309.

Ook dit jaar toveren we ons restaurant om in de ultieme kerstsfeer en openen wij de deuren om het kerstfeest samen met u te vieren.

Geniet van ons prachtig samengestelde kerstmenu, vier gangen lunch € 59,- p.p of zes gangen kerstdiner € 79,- p.p . De mooiste streekproducten en combinaties uit onze keuken, gecombineerd met de mooiste wijn-, bier- of botanische ( alcoholvrije) dranken, maken een perfecte balans voor het ideale kerstgevoel. Reserveer uw tafel voor 24,25 of 26 December via de rode button.

8fe9f3a9-e826-4336-8d38-6b20b2c2b316.jpg

Kerstverhalen aan tafel...

My name is Alexa Young

In het prachtige oude klooster van Hanzestad Doesburg kunt u 20 en 21 December alvast in de kerststemming komen!

Met prachtige kerstverhalen van Rene Terlage zal hij u meenemen in echte kerstsferen tijdens een fantastisch kerstdiner van Chef Patron Björn de Waal. 

Op 20 en 21 December zal tussen 18.15 en 18.30 Rene Terlage en Chef-Patron Björn de Waal de gasten ontvangen in de gezellig verlichte kloostertuin met het 1e kerstverhaal en een huisgemaakte Gluhwein op basis van o.a. zwarte Walnoot en gefermenteerde vlierbes!

 

Hierna gaan we het sfeervolle oude klooster in waar het Restaurant is ondergedompeld in een ware kerstbeleving. Hier zal onder het genot van een 4-gangen kerstdiner meerdere prachtige kerstverhalen door Rene worden voorgedragen. Reserveren kan voor € 59,- p.p excl. wijn-botanisch arrangement via de rode Button.

1520dd34-d7d9-47c8-94a9-f2a17caa71df.jpg

Wild eten in de Achterhoek

 

Culinair wild eten in het beste groente restaurant van de Achterhoek! Beleef wild eten op de nieuwe manier waar aandacht voor groente en respect voor mens en dier vooraan staan. Laat u verrassen door ons Chef's menu waar wij u meenemen in ons principe van wild eten in de Achterhoek! Klik hier voor ons Wild menu.

My name is Alexa Young

IMG_3025.jpeg
Image-place-SQ.png

My name is Alexa Young

Waar staan wij voor...

Vanaf onze start koken wij met de seizoenen mee veelal uit eigen tuin maar zeker met prachtige streekgebonden producten en alleen vanuit Nederland!

Daarom zijn we trots om vanuit Dutch Cuisine ambassadeur te zijn voor het Nederlandse product.

Met de Euro Toque hebben we een prachtige aanvulling die precies past in onze visie. In deze “Code van Eer” is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoengebonden producten.

Zeer verheugt zijn we dan ook dat we In oktober 2022 én 2023 werden beoordeeld door We ’re Smart Green Guide met maar liefst 3 van de 5 radijzen als beste groente restaurant uit 40 landen gevolgd door een prestigieuze vermelding in februari 2023 in de Gault & Millau gids met maar liefst 14 van de 20 punten als nieuwe binnenkomer!

We mogen u graag verwelkomen in ons restaurant waar Chef Patron Björn de Waal u meeneemt op een fantastische nieuwe manier van een Culinaire beleving!

bottom of page