top of page

Ons verhaal..
Chef Patron Björn de Waal

Na zijn opleiding in 5 jaar te hebben afgerond met de Sterrenklas en een SVH Gezel-Meesterkok titel, destijds de 1e afgestudeerden om een betere aansluiting te krijgen met de SVH-Meesterkoks, starte Björn als Chef in Doesburg.

 

Met zijn ervaring, opgedaan bij Bolenius in Amsterdam (1 ster), het vlaggenschip van Dutch Cuisine,

Da Vinci in Maasbracht (1 ster) en Bord'Eau (2 sterren), momenteel Flore in hotel l' Europe,  heeft hij inmiddels de prachtige Hanzestad Doesburg culinair op de kaart gezet als Chef Patron van Het Arsenaal 1309 met binnen 2 jaar een vermelding als Beste Groenterestaurant van de Achterhoek, maar liefst 14 ptn en 2 koksmutsen in de Gault&Millau en een vermelding sinds 24-1-24 in de Michelin gids!

Laat u verrassen met een 4- of 6 gangen lunch of diner en proef het unieke huisgemaakte botanische arrangement die de Chef bij elk gerecht bijpassend in zijn kombucha kelder voor u bereid. Tevens biedt de gastheer, met zijn wijn en bier kennis, mooie bijpassende wijn- en bier arrangementen.

Wij heten u van harte welkom in ons sfeervolle restaurant.

Team Het Arsenaal 1309

IMG_5582_edited.jpg

Culinair genieten in het beste groente restaurant van de achterhoek

 

Culinair Lunchen of Dineren in het beste groente restaurant van de Achterhoek! Beleef een fantastische middag of avond waar aandacht voor groente en respect voor mens en dier vooraan staan. Laat u verrassen door ons Chef's menu van

4- of 6 gangen waar wij u meenemen in ons principe van koken met Nederlandse maar vooral lokale producten!

 Klik hier voor onze menukaart.

IMG_1897.jpeg

My name is Alexa Young

Waar staan wij voor...

Vanaf onze start koken wij met de seizoenen mee veelal uit eigen tuin maar zeker met prachtige streekgebonden producten en alleen vanuit Nederland!

Daarom zijn we trots om vanuit Dutch Cuisine ambassadeur te zijn voor het Nederlandse product.

Met de Euro Toque hebben we een prachtige aanvulling die precies past in onze visie. In deze “Code van Eer” is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoengebonden producten.

Zeer verheugt zijn we dan ook dat we In oktober 2022 én 2023 werden beoordeeld door We ’re Smart Green Guide met maar liefst 3 van de 5 radijzen als beste groente restaurant uit 40 landen gevolgd door een prestigieuze vermelding in februari 2023 in de Gault & Millau gids met maar liefst 14 van de 20 punten als nieuwe binnenkomer!

We mogen u graag verwelkomen in ons restaurant waar Chef Patron Björn de Waal u meeneemt op een fantastische nieuwe manier van een Culinaire beleving!

Image-place-SQ.png
bottom of page