top of page

Onze ideologie:
Elke 2 maanden koken wij met de seizoenen mee omdat wij vinden dat 
Nederland meer dan 4 seizoenen heeft en presenteren wij een geheel nieuwe kaart.
Elk seizoen bestaat weer uit een wekelijks diversiteit van producten die ineens in- als uit het seizoen gaan, het begin van de lente is lang niet hetzelfde als het einde ervan.
Laat u verrassen met een 
reis door de culinaire wereld.
Wij heten u graag Welkom in ons Restaurant.


 

IMG_1675.jpeg

Restaurant Het Arsenaal 1309 opgenomen in de gids van Michelin

24-1-24 een memorabele dag voor ons restaurant.

Om even over 10 in de ochtend ontving onze Chef het bericht dat zijn restaurant is opgenomen in de Michelin gids!

Een fantastische prestatie van de Chef en zijn gehele Team!

Uiteraard zijn wij met ons hele team Blij, Trots en zeer vereerd met deze vermelding. Lees in de link de vermelding vanuit Doesburg.

87815fa2-56e4-4640-ac74-480cc5b0a71c.jpg

Valentijn in het oude klooster

Wat is er meer romantisch dan in het oude klooster van Doesburg samen met je Valentijn te komen lunchen of dineren.

Na een welkomst aperitief uit Montferland gevolgd door een trio van amuses ga je genieten van een vier gangen lunch of diner met een Grand dessert, 'Sharing is caring'

Een heerlijke koffie na afloop met huisgemaakt oud Hollands snoepgoed maken dit tot een perfecte Valentijn. Te reserveren voor 14-2-24 € 65,- pp excl bijpassend Botanisch (alcoholvrij), Wijn- of Bier arrangement.

24c6c622-3c18-4070-a8d4-9a808000f6e2.jpg

Nieuwjaarsmarkt

Dinsdag 2 januari 2024 organiseren wij van 10-17 uur een gezellige nieuwjaarsmarkt in het Restaurant gedeelte. Met diverse kraampjes, de Doesburgse midwinterhoorngroep, portretfoto's in stijl van rembrand de oude meester, bezichtigingen door het oude klooster, standje met gluien en warme chocolademelk en in het koffie-Lunch lokaal kan je gezellig komen Lunchen of  koffie met gebak bestellen.

Vanwege de nieuwe aanvragen zal er in 2025 een 2e editie plaats vinden. De nieuwe data zal via onze site bekend worden gemaakt.

IMG_4436 2.jpeg

kerstverhalen aan tafel

Op 20 en 21 December 2023 zal tussen 18.15 en 18.30 Rene Terlage en Chef-Patron Björn de Waal de gasten ontvangen in de gezellig verlichte kloostertuin met het 1e kerstverhaal en een huisgemaakte Gluhwein op basis van o.a. zwarte Walnoot en gefermenteerde vlierbes!

 

Hierna gaan we het sfeervolle oude klooster in waar het Restaurant is ondergedompeld in een ware kerstbeleving. Hier zal onder het genot van een 4-gangen kerstdiner meerdere prachtige kerstverhalen door Rene worden voorgedragen. Voor slecht € 59,- p.p excl. wijn-botanisch arrangement.

Wegens succes zal hier voor het najaar 2024 een vervolg op komen! Zodra de data hiervoor bekend is laten we dit via onze site weten.

1520dd34-d7d9-47c8-94a9-f2a17caa71df.jpg

Wild eten in de Achterhoek

Culinair Wild eten in het best beoordeelde groente restaurant van de Achterhoek!

Restaurant Het arsenaal 1309. 
Beleef wild eten op de nieuwe manier waar aandacht voor groente en respect voor mens en dier vooraan staan.

In het prachtige oude klooster beleef je een heerlijke wild lunch- of diner.

Van 14 oktober t/m 14 januari 2024 te reserveren m.u.v feestdagen. 

De nieuwe gids komt in Augustus 2024 uit en via onze site laten we weten wanneer u weer kunt reserveren voor het Wildseizoen!

IMG_1897.jpeg

Diverse evenementen

Hier vind je bijzondere evenementen die in onze mooie Hanzestad Doesburg georganiseerd worden:

Momenteel doen wij als restaurant mee aan de Hanze Proeverijwandeling. Een wandeltocht van bijna 2 uur die start bij Het Arsenaal en waar je een amuse krijgt om kennis te maken met het restaurant. Op de informatieve wandeltocht krijgt u bij diverse collega's een hapje of drankje aangeboden. 

Wandel je mee? Geef je dan op bij het VVV in de kloosterstraat. Er zijn 3 editie's 29 Juli, 25 Augustus en 29 September en wellicht zien we jou in onze mooie fermentatie kelder voor het 1e gerecht!

Wegens grote en enthousiaste belangstelling zijn er 2 extra data toegevoegd: 27 oktober en 24 november 2023!

Nieuwe data voor 2024 volgt...

IMG_8991.jpeg

100 chef's by Gault&millau

Duik diep in de wereld van gastronomische innovatie met 100 van Nederland's beste chefs.Doesburg doet zaterdag 30 September mee aan dit prachtige weekend!

Restaurant Het Arsenaal 1309 is gevraagd voor dit grootste culinaire evenement voor de echte fijnproever.

100 chef gm_edited.jpg
bottom of page